Kaunein postimerkki 2023 on maisema Kolilta


Vuoden 2023 kaunein postimerkki-äänestyksen voitti Jani Riekkisen kuvaama ”maisema Kolilta auringonlaskun aikaan” (otsikkokuva). Postimerkki on osa Kansallismaisemia-rullapostimerkkijulkaisua, jonka graafisen suunnittelun on tehnyt Stiina Hovi.

Postimerkki on rullamerkkijulkaisusta Kansallismaisemat. Samasta rullamerkkijulkaisusta toisen sijan äänestyksessä sai Anna Saarisen kuvaama Saaristomeri-postimerkki.

Kuva 1. Saaristomeri-postimerkki.

Kolmannelle sijalle ylsi Hanna-Maria Mainelakeuden kuvittama ystävänpäiväpostimerkki Joutsenia 10 merkin vihkosta, jossa on viidessä erilaisessa merkissä kuvattuna erilaisia eläimiä. Näistä olen kertonut vuoden 2023 postimerkkijulkaisut-blogissani (linkki).

Kuva 2. Joutsenia-postimerkki.

Oma veikkaukseni oli Kansallismaisemat-sarjasta Tammerkosken maisemaa esittävä merkki, josta kirjoitin Kauneimmat postimerkit blogissani (linkki). Ko. postimerkkeihin kuuluvasta 2D-koodista ja sen merkityksestä voi olla montaa mieltä (linkki).

Postimuseon tutkija Sanna Oikarinen kirjoittaa (linkki), että kauneimman postimerkin valinta on tehty vuodesta 1984. Kuinka kauan se vielä tehdään, on hyvä kysymys. Sitä olen pohtinut havainnoiden Postin toiminnan muutoksia tai siis palvelun heikennyksiä (linkki). Tosin Kauppalehdessä Postista tosin vakuutettiin, että kirjetoiminnan alueeseen vielä panostetaan. Tarkoittaako se postimerkin tarinan jatkoa, jää nähtäväksi.

Linkkejä:

Vuoden 2023 postimerkkijulkaisut (linkki).

Vuoden 2022 postimerkkivuosi (linkki).

Vuoden 2021 postijulkaisut (linkki).

Vuoden 2020 postimerkkijulkaisut osa 1 (linkki) ja osa 2 (linkki).

Vuoden 2019 julkaisut, osa 1 (linkki) ja osa 2 (linkki).


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *