Arabian kevään 2023 uutuuksissa Puutarhurit-kuvio ja kukkaruukkuja


Arabia on ollut vahvasti mukana suomalaisten kotien juhlassa ja arjessa jo 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Arabia esittelee uuden, pitkän historiansa innoittaman Puutarhurit-kuvion. Armi Tevan suunnittelemassa kuviossa veikeät puutarhurihahmot kurkistelevat sinisävyisten kasvien takaa.

Raikas kuvio iloisine puutarhureineen vie ajatukset kesään. Puutarhurit-kuvio nähdään nyt sekä Arabian astioissa että kukkaruukuissa.


Arabia Puutarhurit. Armi Tevan suunnittelema uutuussarja.

 

Juhlavuoden uusi suunnittelija

Arabia juhlistaa 150-vuotista historiaansa esittelemällä uuden suunnittelijan ja tämän suunnitteleman kuvion.

Vuonna 1992 syntynyt Armi Teva tunnetaan erityisesti keraamisesta veistossarjastaan Naamat, joka kuvaa erilaisia ihmiskasvoja.

Teva on monialainen taiteilija ja suunnittelija. Keramiikkateosten ohella hän tekee taidetta julkisiin tiloihin, piirtää ja maalaa. Suunnittelunsa pohjana Teva käyttää niin keramiikkaa kuin digitaalisia alustoja. Erityisen mielellään hän työskentelee keramiikan parissa.

Tevan monipuolista tuotantoa yhdistää intohimo rytmikkäitä piirrettyjä viivoja ja voimakkaita värejä kohtaan. Hänen suunnittelulleen tunnusomaisia piirteitä ovat runsaus ja leikkisyys.

 

Näyttäviä, värikkäitä yksityiskohtia

Värikkäät Puutarhurit-astiat täydentävät Arabian rakastetut kuviot -astiasarjaa. Sen sinertävät sävyt tuovat kiinnostavan lisän sarjan väripalettiin ja sointuvat yhteen Arabian muiden sinisten ja valkoisten astioiden kanssa.

Uusi 0,3 litran Puutarhurit-muki sopii niin tee-, kahvi- kuin kaakaomukiksi. Monikäyttöinen lautanen (19 cm) on oivallinen valinta aamiaisen, alkupalojen tai naposteltavien tarjoiluun. Kulho (13 cm) on tarkoitettu aamiaispöytään, keitoille tai jälkiruoille. Korkealaatuiset astiat ovat konepesun, pakastimen, uunin ja mikron kestäviä.


Kukkaruukut palaavat Arabian valikoimaan

Juhlavuonna Arabia lisää pysyvään valikoimaansa myös uuden tuotekategorian: kukkaruukut. Laadukkaat kukkaruukut sopivat monenlaisille viherkasveille ja kodin ruukkukukille.

Kukkaruukut ovat saatavilla kahdessa eri koossa (120×140 mm & 100×120 mm) ja kolmella eri kuviolla. Ruukkujen alareunaa koristaa omintakeinen sahalaitakuviointi.

Kasvit voidaan istuttaa suoraan suojaruukkuihin lisäämällä pohjalle kerros aktiivihiiltä tai erillinen istutusruukku, jonka rei’istä vesi pääsee valumaan pois. Kukkaruukkujen pohjassa ei ole reikiä.

Uusi Puutarhurit-kuvio tuodaan myös kukkaruukkuihin. Puutarhurit-kukkaruukun maanläheistä ja rauhallista väripalettia elävöittävät vihreät ja oranssit graafiset yksityiskohdat.


Arabia on menneinä vuosikymmeninä valmistanut lukuisia eri kukkaruukkuja. Nyt kukkaruukut palaavat tuotantoon. Kuvassa uutuuskoriste Puutarhurit, Heini Riitahuhdan vuonna 2020 suunnittelema Huvila ja 1970-luvulla suunniteltu ja uudistuotantoon otettu Esteri Tomulan koriste Pastoraali. 

 

Lisäksi kukkaruukuissa nähdään kaksi rakastettua kuviota vuosien varrelta, Pastoraali ja uudempi Huvila. Suunnittelija Heini Riitahuhdan herkkä Huvila-villiruusukuvio on piirretty käsin. Se sopii kauniisti kukkaruukun keramiikkapintaan.

Esteri Tomulan nostalginen Pastoraali on saanut innoituksensa paimenrunoudesta. Pastoraali-kuviossa salaperäinen naishahmo piileskelee taianomaisten kasvien ja lintujen joukossa.

Yksivärinen, valkoinen Ilona-kukkaruukku sopii kaikenlaisiin sisustustyyleihin, ja erityisesti yhdistettynä kolmeen kuviolliseen ruukkuun.


Arabia Ilona, yksivärinen kukkaruukku.

 

Kukkaruukkujen kuviot – maanläheinen Puutarhurit, herkkä Huvila ja sinisävyinen Pastoraali – sointuvat kauniisti yhteen, ja erilaisista ruukuista rakentuu viehättävä talvipuutarha. Kukkaruukut kestävät konepesun.

Kaikkien Arabian juhlavuoden esineiden pohjassa on Arabia 150 vuotta -erikoisleima.

Puutarhurit-astiat ja -kukkaruukut ovat saatavilla Iittalan myymälöissä ja verkkokaupassa sekä S-ryhmän Prismat, Sokokset ja verkkokaupat prisma.fi ja sokos.fi. 1.3.2023 alkaen. Kevään 2023 aikana lanseerataan myös Puutarhurit-pussilakanasetti ja keittiötekstiilejä Iittalan myymälöissä ja verkkokaupassa sekä Prismoissa.

Muut kukkaruukut tulevat myyntiin 1.3.2023 alkaen. Pastoraali- ja Huvila-ruukut tulevat ennakkomyyntiin Iittalan omiin myymälöihin ja verkkokauppaan 1.2.2023.

 

Armi Teva

Armi Teva (s.1992) on suomalainen taiteilija ja visuaalinen suunnittelija. Teva on opiskellut muotoilua, kuvitusta, visuaalista tarinankerrontaa, keramiikkaa ja lasitaidetta. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta.

Tevalla on erityisen vahva suhde keramiikkaan. Hänet tunnetaan parhaiten kiehtovasta keramiikkateosten sarjastaan, joka kuvaa erilaisia kasvoja.


Armi Teva. 

 


Teksti ja kuvat: Fiskars / Arabia

,

Yksi vastaus artikkeliin “Arabian kevään 2023 uutuuksissa Puutarhurit-kuvio ja kukkaruukkuja”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *