Arabian Muumi-mukien Aakkoskokoelmaan uutuuksia 12.1.2023


Moomin by Arabian Aakkoskokoelma täydentyy kahdella uudella kirjaimella. Uusilla, H- ja M-mukeilla kokoelmasta voi muodostaa englanniksi kotia tarkoittavan sanan ’HOME’.  Kuvitusten päähahmoina nähdään Nipsu sekä Tiuhti ja Viuhti. Uudet mukit tulevat laajaan globaaliin myyntiin 12. tammikuuta 2023. Kokoelman ensimmäiset mukit L, O, V ja E lanseerattiin syyskuussa 2022.

Pöytä katetaan nyt uusilla sanoilla ja nimikkomukeilla

Syyskuussa 2022 lanseerattu Moomin by Arabian Aakkoskokoelma on osa A:sta Ö:hön Muumien matkassa -hanketta, jonka tarkoituksena on vahvistaa lukemisen ja kirjoittamisen iloa lasten, nuorten ja aikuisten elämässä.

Ensimmäisillä mukeilla voi muodostaa sanan ’LOVE’, rakkaus. Uudet H- ja M-mukit tuovat kokoelman sanavarastoon toisen, Muumi-tarinoissa toistuvaa tapahtumapaikkaa ja tärkeää teemaa kuvaavan sanan ’HOME’, koti.

Molemmat kirjainyhdistelmät sopivat hyvin lahjaksi ja ilahduttavat jokaisen kodin kahvi- ja teehetkiä. Vuosittain uusilla aakkosilla kasvava kokoelma houkuttelee keksimään uusia merkityksellisiä sanoja ja poimimaan valikoimasta oman sekä perheenjäsenten ja päivänsankarien nimikkomukit.

”Mukien julkaisujärjestys perustuu yleisimpiin kansainvälisiin etunimiin. Julkaisemme vähitellen kaikki aakkoset, joten jokainen tulee löytämään omat nimikirjaimensa,” sanoo Mirka Paasikangas, Moomin by Arabian globaali PR- ja viestintäpäällikkö.  ”Mukien tarkoitus on kannustaa luovuuteen ja leikkisyyteen. Odotamme innolla, mitä sanoja ihmiset ympäri maailman keksivät. Toivottavasti näemme koko kirjon sosiaalisessa mediassa.”

Seuraavat aakkosmukit julkaistaan syksyllä 2023.

Nipsu sekä Tiuhti ja Viuhti päähahmoina

Mukikokoelman aakkoset  perustuvat Tove Janssonin käsinpiirtämiin anfangeihin ja kirjaimiin, jotka kuvittavat ”Muumipapan urotyöt” -kirjaa ja Muumi-karttoja. Jansson yhdisti jokaiseen kirjaimeen oman Muumi-hahmon. H-kirjaimen pariksi hän piirsi Nipsun, M-kirjaimeen hän yhdisti toisistaan erottamattoman kaksikon, Tiuhtin ja Viuhtin. Hahmo-kirjainparien valintaperusteista ei ole säilynyt tietoa.

Turkoosin H-mukin kääntöpuolella nähdään kohtaus, joka pohjautuu ”Muumiperhe”-sarjakuvaan, jossa mereltä löydetystä laatikosta ryömii ulos korville sopimattomia sanoja.

Laventelinvärisen M-mukin kääntöpuolen kuvitus on saanut inspiraationsa ”Taikurin hattu”-kirjasta, jonka tarinassa Muumiperhe tapaa Tiuhdin ja Viuhdin ensi kertaa, ja Hemuli tarjoaa arastelevalle kaksikolle maitoa.

Kysytty 0,4 litran mukikoko

Aiempaa suurempi, 0,4 litran mukikoko on vastaus Moomin by Arabian saamiin asiakaspalautteisiin. Etenkin teenjuojat ovat toivoneen vetoisampia Muumi-mukeja.

Ennen Aakkoskokoelmaa 0,4 litran koossa lanseerattiin 1990-luvulta tutut Muumi-mukit Sininen, Keltainen, Roosa ja Vihreä.

Mukien design on tuttuun tapaan Kaj Franckin ajatonta Teema-sarjaa.

Aakkoskokoelma kuuluu Moomin by Arabian jatkuvaan valikoimaan. Kokoelma on saatavilla globaalisti Iittalan myymälöistä, Iittala.com-verkkokaupasta, Moomin Shopeista sekä laajasti myös muilta jälleenmyyjiltä. H- ja M-muki ovat saatavilla 12. tammikuuta 2023 alkaen. Aakkoskokoelma on täydentynyt myös lilanvärisillä Fiskars x Moomin by Arabia aakkossaksilla


Teksti ja kuvat: Fiskars

,

2 vastausta artikkeliin “Arabian Muumi-mukien Aakkoskokoelmaan uutuuksia 12.1.2023”

  1. […] Rajallisesti saatavissa olevaa Muumin päivä-mukia jonotettiin v. 2018 yötä myöten ja asiasta raportoitiin mediassa laajasti. Samanlainen mediajulkisuus oli vuoden 2021 Muumin päivä-mukin kohdalla. Näiden välillä ei Muumin päivä-julkaisua ollut, todennäköisesti johtuen koronapandemiasta. Pandemia sotki myös vuoden 2021 julkaisua siten, että erikoismukia ei saanut kaikista Iittalan myymälöistä. Lisäksi kävi ilmi, että vuoden 2021 Vuorilla-nimisestä Norjassa julkaistusta mukista tuli tavoitellumpi keräilykohde. Muumimukeista löytyy kirjoitus tässä portaalissa (linkki). […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *