VAJA Finland ja Johanna Gullichen yhteistyössä uudella Nereus-mallilla


Porvoossa toimivaa, vuonna 2011 perustettua VAJA Finlandia voinee kutsua Arabian perinteen jatkajaksi.

Aiemmin Arabialla työskennelleet VAJAn perustajat Fred Owren ja Henna Lamberg omaavat vankan osaamisen keraamisen materiaalin käsittelystä, suunnittelusta ja valmistamisesta.

”Hiljalleen kypsyi ajatus brändistä, joka yhdistäisi arvomme. Pieteetillä valmistetut käyttöesineet, suomalainen laatu ja toimiva design ovat mallistomme kulmakiviä. Alusta asti oli myös selvää, että tuotantomme pysyy Suomessa omassa tehtaassamme, jolloin voimme varmistaa tuotteiden korkean laadun ja koko tuotantoketjun eettisyyden.”, Fred ja Henna kertovat.

Vaja tunnetaan etenkin jo vuosia tuotannossa olleista Sirkus- ja Helmi-sarjoista, mutta viime aikoina tuotantoon on tullut uusia koristeita Fred Owrenin suunnittelemaan astiamallistoon. Hiljattain tuotantoon tulleet Lovisa- ja VAJA x Tom of Finland -mallit saavat nyt jatkoa uuden yhteistyön myötä.

”Tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen ja VAJA Finland ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet ainutlaatuisen malliston, joka yhdistää VAJA Finlandin ajattoman astiaston ja Johanna Gullichsenin harmonisen Nereus-kuosin. Kuosin seesteinen värimaailma ja ilme tuo valikoimaamme uuden ulottuvuuden. Johanna Gullichsenin kuosit ovat jo pitkään ihastuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa ja otamme ne ylpeinä osaksi omaa mallistoamme.

Nereus-kupit ja lautaset on alunperin lanseerattu Villa Gyllenbergin museokahvilassa vuonna 2022, kun se avattiin uudelleen mittavan remontin jälkeen. Lisäksi kuppeja ja vateja on ollut saatavilla Johanna Gullichsenin omassa valikoimassa. Pian tuotteet tulevat saataville VAJA Finlandin verkkokauppaan ja lisäksi mallisto täydentyy uusilla tuotteilla.

Nereus-sarja tulee sisältämään kupin, pienen lautasen, mukin sekä purkin kahdessa eri värissä. Lämmin okra sekä kaunis ajaton harmaa tuovat esille malliston elegantin ja rauhallisen ilmeen.”


Alkuosan teksti: Miikka Jaala
Lainattu teksti: VAJA Finland
Kuvat: @0m_estelle

,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *