Tove Slottelta vielä yksi kuvitus! Uusi Muumin päivän muki saatavilla 9.8.2024


Järjestyksessään kolmas Muumin päivän muki ilmestyy jälleen elokuussa. Kuvittaja on jo tiedossa: Tove Slotte. Yllätys on iloinen, sillä Slotte on jäänyt eläkkeelle jo vuoden 2022 loppupuolella. Tiedossa tosin oli, että hän on kuvittanut tulevien mukien koristeita jo ennen eläkkeelle jäämistä. 

Moomin Arabian lehdistötiedote 4.6.2024:

”Nuku hyvin äläkä sure. Ensimmäisenä lämpimänä kevätpäivänä olen taas täällä luonasi.”

Talveksi etelään vaeltavan Nuuskamuikkusen kevätkirje antaa lupauksen paluusta Muumilaaksoon ensimmäisenä kevätpäivänä. Tämän vuoden Muumin päivän muki kuvaa tätä odotettua hetkeä raikkain värisävyin. Muumin päivän mukia on saatavilla rajoitettu erä Muumin päivästä, 9.8.2024 alkaen. Myynti verkkokaupassa alkaa klo 12.00 samana päivänä.

Uusi Kevät-muki juhlistaa Muumin päivää seitsemättä kertaa. Muki on kolmas muki, joka kuuluu Muumin päivän mukien vuodenaikoja kuvaavaan kokoelmaan. Ensimmäiset kaksi ovat vuoden 2018 kesää ja vuoden 2021 talvea kuvaavat mukit. Kevät-mukin on kuvittanut Tove Slotte.

Odotus palkitaan jälleennäkemisen riemulla

”Hei.
Nuku hyvin äläkä sure. Ensimmäisenä lämpimänä kevätpäivänä olen taas täällä luonasi. Rakenna pato minua odotellessasi.
Nuuskamuikkunen.”

Joka vuosi ennen lähtöään Nuuskamuikkunen jättää Muumipeikolle kevätkirjeen, joka rauhoittaa tämän mieltä ja antaa lupauksen parhaan ystävän jälleennäkemisestä talven jälkeen. Kirjassa Taikatalvi (1957) ensi kertaa kesken talviunien herännyt Muumipeikko löytää kirjeen tavanomaiselta paikaltaan, Muumitalon salongissa olevan lipaston päältä, ja lukee sen moneen kertaan. Nukkuvan talon hiljaisuutta paikatakseen Muumipeikko jopa laulaa kirjeen ääneen.

Mukin kuvituksessa lumi on jo sulanut, ja keväisen kirkkaana paistava aurinko on saanut ensimmäiset narsissit ja tulppaanit heräämään – samoin Muumipeikon ja Niiskuneidin. Mukin toisella puolella nähdään kuvituksen varsinainen päätähti: Nuuskamuikkusen paluu talvisilta vaelluksilta Muumilaaksoon on merkki kevään tulosta ja erityisesti Muumipeikon hartaasti odottama tapahtuma. Hän saa ystävänsä takaisin luokseen.

Nuuskamuikkunen Tove Janssonin akvarellista

Mukin kuvituksen on suunnitellut Tove Slotte. Uuden mukin Nuuskamuikkusen hän piirsi uudelleen Tove Janssonin alkuperäisen akvarellin pohjalta ja lisäsi kukkia tämän hattuun. Akvarellia on käytetty Muumilaakson laulukirjan (alkuteos Visor från Mumindalen, 1993) kevätlaulun kuvituksena. Muumipeikon, Niiskuneidin, puron ja muutamia muita kuvituksen elementtejä hän poimi sarjakuvasta Vaarallinen talvi (1955). Narsissit ovat Taikatalvi-kirjasta.

Muumin päivän muki saatavilla 9.8. alkaen

Uutta Muumin päivän mukia tulee tuttuun tapaan myyntiin rajoitettu erä Muumin päivänä 9.8. Vikkelimmät voivat hankkia erityisen mukin omakseen valikoiduista myyntipaikoista.

”Odotettavissa on, että muki laittaa liikkeelle suuren määrän innokkaita muumimuki-faneja ja keräilijöitä, kuten aina Muumin päivänä,” sanoo Mirka Paasikangas, Moomin Arabian PR- ja viestintäpäällikkö.

Muumin päivän Kevät-mukia tulee myyntiin rajoitettu erä 9.8.2024 klo 12.00 (EET) alkaen.
Muki on saatavilla Moomin Arabian verkkokaupasta moominarabia.com, valikoiduista Iittala-myymälöistä, Moomin Shopeista ja Moomin.com-verkkokaupasta. Moomin Arabian omat myymälät (Ruotsissa, Norjassa ja Japanissa) ja Iittalan kivijalkamyymälät aloittavat mukimyynnin aukioloaikojensa mukaisesti, mutta verkkomyynti käynnistyy puolilta päivin, klo 12.00 (EET).

Mukeja on saatavilla niin kauan kuin rajattua erää riittää. Hinta on 37,90 €. Myynnissä on myös rajattu erä Muumin päivän erityistä keittiöpyyhettä,
jonka hinta on 16,90 €.


Ingressi: Miikka Jaala
Teksti ja kuvat: Moomin Arabia

, , ,

4 vastausta artikkeliin “Tove Slottelta vielä yksi kuvitus! Uusi Muumin päivän muki saatavilla 9.8.2024”

  1. Mitkä myymälät myyvät tämä uusi muumin päivän muki 2024? Asun itse Raaseporissa, Olisi kiva tietää. T,Marja

  2. Minulle tuli lähemmäs 10 sähköpostimainosta tai muistutusta mukin ilmestymisestä. No, olin selaimen äärellä 9.8. klo 11:45. Siellä luki pahaenteisesti ”sold out”. Kun sitten pääsin läpi, niin sain jonotusnumeron jotain 30000 eli turha toivo saada mukia.

    Muumimaailma pitäisi kai olla ystävällinen ja liberaali, mutta tällaiset kokemukset ovat aika tylyjä.

  3. Mielenkiintoista oli Muumimukituotteen hintakehitys vapailla markkinoilla. Kun muki ilmestyi, sen tilaamista jotkut jonottivat tuntikausia, mutta saivat silti tilattua onnistuneesti. Tämän ruuhkan takia hintapyynnöt pompsahtivat netin kirpputoreilla yli sataseen kappaleelta (niillä jotka jonottivat mukia liikkeestä samana päivänä) ja omituisesti iltapäivälehdet referoivat nämä jonkinlaisena totuutena kohteen hintatasosta. Hysterian kuumentaminen on ilmeisesti heidän etunsa.

    No, sitten kului viikkoja ja mukia tilanneet saivat lähetyksensä perille. Nyt yli kuukausi mukin julkaisusta hintapyynnöt mukista ovat 40 € molemmin puolin, eli sama hinta kuin millä mukia sai tilattua, postikulut mukaanlukien. Päättelisin, että mukin tuotantomäärät ovat olleet sitä luokkaa, että tarjonta tyydyttää kysynnän ja tällöin hinta jää hankintahintaan. Mutta eihän tällainen ylitä uutiskynnystä.

    Täysin samanlainen kehitys oli vuoden 2021 Muumin päivä-mukin kohdalla, jota nykyään myydään vähän yli 30 €. Vuoden 2018 muki on edelleen noin 80 € kieppeillä. Viime vuoden ns. Finnair-muki on myös kysytty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *