Keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundström on kuollut


Keramiikkataiteilija Heljä Tuulia Liukko-Sundström (15.6.1938 Vehmaa – 21.5.2024) on kuollut.

Tieto on etenkin meille Heljän tuotantoa keräileville erittäin ikävä ja tunne on haikea. Liukko-Sundström syntyi vuonna 1938 Vehmaalla ja teki pitkän uran taiteilijana. Arabialla hän työskenteli vuodesta 1962 alkaen vuoteen 2016 eli tehtaan sulkemiseen saakka.

Liukko-Sundström oli myös yksi vuonna 2003 perustetun Arabian Taideosastoyhdistys ry:n perustajajäsenistä. Hänen mittava uransa jatkui Arabian tehtaan sulkemisen jälkeen paitsi yhdistyksessä, myös omassa rakkaassa ateljéessa Humppilassa.

Nykyisiä ja tulevia sukupolvia ilahduttaa se ilahduttava tosiasia, että Heljä jätti jälkeensä valtavan määrän tuotantoa. Esimerkiksi ajattomat pupu-, kukka-, enkeli-, maaseutu- ja luontoaiheet toistuivat lukemattomissa määrissä erilaisia esineitä.

Heljän tuotantoon kuului myös suuri määrä uniikkeja töitä, jotka ovat päätyneet yksityisiin ja julkisiin kokoelmiin aina ulkomaita myöten.

Keräilijöiden tehtävänä on nyt vaalia Heljän muistoa. Itse lupaan lähivuosina dokumentoida kaikki kokoelmassani olevat Heljän suunnittelemat koristeet ja esineet kuvin ja sanoin. Niitä on satoja.

Täällä Keräilijä.fi:ssä on luvassa myös artikkeleita Heljän tuotannosta.


Teksti: Miikka Jaala
Kuva: Markku Lepola, 1969. Finna.

,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *